Els objectius del panoràmic són:
Fruit del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona (2010-2011; 950 persones; 400 entitats; 177 propostes de millora del sector que podeu consultar aquí) des del CAB vam veure la necessitat de disposar d’una eina que ens permeti aprofundir en la realitat associativa. D’altra banda enteníem que aquest procés havia de desenvolupar-se conjuntament amb les entitats i havia de ser, no només un qüestionari i un informe, sinó una eina per facilitar l’apoderament i vertebració del sector associatiu.
Donant resposta a aquest objectiu durant el 2014 el CAB amb l’OTS (Observatori del Tercer Sector), la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i l’Obra Social de La Caixa van teixir una aliança per dur a terme el “Panoràmic 2014″. Un projecte fet en col·laboració també amb l’Ajuntament de Barcelona, Torre Jussana-Centre de Serveis a les Associacions i la Direcció d’Acció Cívica i Comunitària.
El Panoràmic, ha estat i és un projecte innovador que ha permès elaborar l’estudi sobre associacions més gran que s’ha fet mai a la ciutat de Barcelona i que podeu consultar en aquest enllaç.
Per tant, aquesta és la continuïtat d’un projecte d’èxit. Per això s’amplia també les organitzacions implicades (Observatori del Tercer Sector, Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Fundació Pere Tarrés i Fundació Bancària La Caixa).
El Panoràmic té dos grans eixos de treball: el procés participatiu amb les associacions i la creació d’una aplicació a internet per tal de gestionar la informació que es recull amb el qüestionari.
L’execució del projecte es duu a terme amb quatre fases que permeten un contacte i treball bidireccional amb totes les organitzacions que en formen part: